hit counter
Prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud. Afbeeldingen van producten kunnen afwijken van de op deze website genoemde specificaties. Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden. © 2004-2010 Handelsonderneming H.M. Veenman B.V.

H.M. Veenman B.V. Tel 010-5212480, fax 010-5213775, E-mail veenman@planet.nl, kvk haaglanden: 29045072,
BTW nr.: NL 09.000.41.03.b01
Welkom.wie zijn wij?.Werking van Chelaten.product info.Contact.

     Werking van chelaten:

 

Niet elk voedingselement wordt door de plant even gemakkelijk opgenomen. Om in de plant te komen moet een voedingselement eerst de wand van de wortel passeren.

 

Kleine elementen zoals kali, stikstof, enz passeren de wortelwand gemakkelijker dan grote elementen zoals; Zink, IJzer, Calcium, etc.

 

Normaal lost een element op in het water en kan in opgeloste vorm eenvoudig in de plant komen. Sommige elementen kunnen allerlei reacties aangaan nog voor ze door de wortel zijn opgenomen. IJzer kan bv reageren met zuurstof (roesten) en een onoplosbare neerslag vormen.

 

Om te voorkomen dat dit gebeurt, kan men een element verpakken in een *Chelaat. Een Chelaat is extra makkelijk opneembaar voor de plant, en beschermd het metaal-ion tegen bepaalde ‘chemische’ invloeden. Het  voorkomt dat er een reactie plaatsvindt, bijvoorbeeld met zuurstof (roesten.)

 

*CHELAAT

(Het woord Chelaat komt uit het Grieks en betekent: Klauw.)

 

*CHELAAT = organische verbinding die in staat is o.a (IJzer)ionen aan zich te binden. Om deze te beschermen tegen Chemische invloeden.

 

Golfbaan en grasvelden
speciale bemesting voor tuinbouw